Thursday, 25 October 2012

salam AIDILADHA


"I'm very much humbled to say Selamat Hari Raya Korban to over million of you. Alhamdulillah :') "

waaa ! esok nak raya ! yeyeeyy ! (excited tetiba ) :D
malam nii semangat plak nk brcerita buhong kat blog nih kan..huhu
bukan apa...
tengah tunggu ketupat masak ,, hat lain suma pakat tidoq dah !
bak kata mama "x bleh harap laa...suh tunggu last2 suma pakat tdoq habeh ! "
last2 org yg selalu dok jadi burung hantu nih laa kena tunggu ketupat tuh..
haish ! sabo jek laa..
btw , sangat hepy sbb raya kali nii kat umah !
ceq balik umah weyh ! huhhhuuu ! (wat mcm slalu raya kat lain jah ) :P
actually rindu kat family , kwn2 kat sini...
lama dah kot x balik...
selalu tabah jek dok kat kelantan yg tersangat lha borig tuh...
xsuka , xsuka dok sana !tambah-2 nak kena dok sorang2 plak skg..
mmg lepaih nii balik kampung sokmo laa..he3..

erk...oke2 , back to our topic ..
saya di sini just nak ucapkan , 
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

peace no war ;)
maaf zahir & batin yea kawan-2 :)




p/s : sapa-2 hat buat korban tuh , bagi2 laa sket noh..he3 :D 









hugsss n kisses

Friday, 12 October 2012

mereka sentiasa di hati


ex-classmate yg terbaik !!
hmm...tetiba terasa rindu kat depa2 suma nih..even kita dah x sekali mcm dulu , 
org xpenah lupakan hampa suma...:)
bnyak kenangan kita bersama kan ? even org x lama pon dgn mpa suma...
sekarang classmate bru , kerenah pon baru , mcm2 ragam..
nak rapat gn depa cm rapat gn mpa suma still xbole..
still rasa mcm ada jurang gn depa suma tuh... :'(
kalau ikod kan hati..sedih sgt2..
bila kenang balik keadaan rasa sebak ..
mcm TERASING sgt..:(
sorang-sorang....hmm...
knapa rasa cmni tetiba ???
sebab xlama lg suma nk balik cuti..tggai laa org sorg2 lg..
sumpah sedih ! wlupon xpenah tunjuk ,dlm hati Allah jek taw cmne perasaan nii..
tp xpe ,, Allah dh tentukan jalan yg terbaik utk org..
xkisah laa mcm mana pon..hampa n hampa n hampa suma tetap kwn org smpai bila2 taw !


p/s : xtaw knapa sejak2 skg nii jadi makin sensitip plak...qheja nak nangess ja !
 #husna , tolong jadi tabah sikit bleh x ??! klu dulu bole , knapa skg xbole plak kan??...

doakan yg terbaik utk saya yea kwn2;) 
luv u !

physiotherapist to-be ;)














hugsss n kisses

Saturday, 8 September 2012







09/09/2012 ,happy besday to you wan ! oke , malam nii my teardrops !....sebab tingat kan mpa wan....km msti sedih sgt bila tingat kat wan....hati nii ja taw betapa org syg sgt2 kt wan..terkilan gak sebab xsempat jumpa wan sblom wan g sarawak...org memang nak sgt3 jumpa wan ! wan taw x, stiap kali org da prob msti org tingat kat wan...org nak cite2 kt wan...org x leh nak tanggung  sorg2....km dh x jumpa kwn yg mcm wan taw x.....org syggggg wan ! wan janji gn org nah..jgn penah lupa org taw.....JGN PENAH !!wan doakan org berjaya taw.....hope sgt2 dpt jumpa wan one day...smoga wan bahagia gn fitri..xmaw gado2 dh nah..org nak wan bahagia taw:)
  i love you wan !



p/s : xtaw napa malam nii sedih sgt2.....menangis cm budak2!he3..mcm bdk2:')



miss u wan hazirah...sumpah !:'(











hugsss n kisses

Tuesday, 10 July 2012

saya bahagia :))

saya bahagia dgn hidup saya sekarang ! :)
biar x lawa rupa , tp lawa hati kan ? :)

even , dh bnyak ujian dan dugaan trpaksa dilalui ,,saya bersyukur kerana masih diberi peluang utk terus tersenyum :)
oke , tau pic nii tersgt gedikk ! tp..dis is me ! x ksah apa org nk ckp..hnya kita yg taw siapa diri kita  :)
x perluu peduli kn katakata org lain:)
kita bukannya bole nak tutup mulut org kan ? :)


oke , post kali nii bnyak plak gmbar2 syok sendiri kan3 ? he3:P xdalaa...just nk gtaw betapa bahagia nya sy skrg. . sy dah bole tersenyum ! sy yakin ni laa hikmah yg Allah nak bg kt sy setelah sekian lama bersedih dgn nasib yg menimpa diri ni .. sy syg kwn2 yg sentiasa ada dgn sy :) mereka suma terbaekk ! #km sygg hmpa sumaa taw !# 


~ oke taw ,mmg post kali nii trsgt skema ! jgn nk kata pape laa nah..tetiba ada mood utk mnjadi skema sebentar :D ~






hugsss n kisses

Friday, 15 June 2012

missyou :')


being with no one is better than being with the wrong one.sometimes those who fly solo have the strongest wings~<3


smile ! sayakuat ! :')


seriously imissyou....malam nii org sunyii sgt kot :'( rindu mpa ! sgtsgt ! xdak sapa yg slalu gn km cm mpa duludulu... :(  # mcm biskut #



:")





hugsss n kisses

Wednesday, 16 May 2012

sunyi , sepi , alone , lonely:(

sunyi ? ya ! sememang nya rasa sunyi sgt2...:(
sometimes tertanya2 gak...npe lha nsb org cmni?
mmg org ni dtakdirkan sorg2 ke??hmmm...
**istighfar....tak ! ni just ujian dari Allah ..
mungkin ada hikmah dsebalik suma ni...
mungkin Allah nak org lebih m'hargai kwn2 org....
bila sorg2 cmni , baru laa dpt rasa btapa berharganya seorang teman :'(
masa pegi kolej , xpelaa..kwn2 kelas sentiasa ada...
mcm2 ragam depa...kdg2 tgok , gelak smpai xleh nk brhenti bila dpa dok wt prangai yg ntah pape....he3..
sonok dok gn depa suma....then bila balik bilik , tetiba sunyi tu msti trasa balik...
hmm....dulu klu nk tempah mknan pun , kwn yg tolong tempahkan....
skg bila depa suma dh xdak....rsa cm susah nak wt suma tu...
hmm...org taw , i've to be strong!
xkan nk harapkan org lain  jek an smpai bila2??
Allah nk suh jd lebih tabah , berdikari...
sebab tu Dia bg ujian mcm ni....
supaya x brgantung harap kt org lain dah !:)
xpe , org bole hadapi suma ni....all things happen , dah dpt ubah org....
totally change ! org dh xmcm dulu...
dulu , nk pi mana2 msti kena da kwn..nk wtpe suh kwn tlong...susah sket cri kwn , da mslh nangis2 kt kwn...even , jalan pon kena pegang tgn kwn ! he3:P
tp tu sumaa dulu ! im different now!
sejak study kat sini....org dh bnyak brubah..jd lebih kasaq , tabah !huhu
klu jumpa balik kwn2 lama mesti depa suma terkejutlah !
biaq btoii husna niii????
brubah dh kot....xb'kepit gn kwn dahhh ! xsandaq2 kpala kt bahu kwn dah...
admit , dulu mmg manja gila gn kwn2 ! kdg2 ada yg xknaii akan ckp , lesbian ke ape dy tu???
gedik smacamm jaa gn kwn2 an..he3....yelaaa....dgn sapa g nk manja , nk pgang2 tgn , nak sandaq2 kt bahu klu bukan gn kwn an?;) 
pedulik jek pe org nk ckp ! saya adalah saya ! xknai jgn nak pandai2 ckp pasai org nah !
tp tu suma dulu..skrg xdak dah...:)
jgn terkejut if lepas ni org lebih suka b'sendirian...
sbb dh terbiasa..klu dulu rasa takod , xleh hidup laaa..
tp skrg x dah...lempaq pi laa org kt mana2 pun...
insyaAllah bleh hidup aih....he3..kagum dak ? kagum dak? :P
oke...tataw nak tulis pa dah...saja dok mepek ntah pape kt sini...
dh lama tinggai kan blog ni...berhabuk2 habeh ! penatt nk m'ngemas kini balik...huhu
(wt cm da org jaa nk baca blog ni an) poyo ! he3:P
oke , sampai sini jaaa....do love u ! kbaii..:)


#smile always ! #



hugsss n kisses

Saturday, 18 February 2012

blabla....




 sometimes i just wondering.
tulih belog utk orang baca atau utk meluahkan perasaan ?
personally , i choose both. haha..
but rasanya xdak laa terluah sgt perasaan tuh.
skg dh rasa cm xdak perasaan. mcm mana nak luahkan? huhu...
actly ada, but it is awesome when being heartless, i mean buat tataw ja dengan katakata orang,
nama pun manusia an ? klu buaya kot laa bole kasi ikat itu mulut,
cuba untuk menD.I.Ykan diri, itu lebih baek dari mengharap plus mengikut kata orang..
saya ada hak atas diri sendiri, so tadak sapa bole kata TIDAK atas benda yg cuba saya buat,
except my parents n family laa kan....

sometimes terpikir jugak, orang suka tak dgn kita.
tingkah laku kita, cara percakapan kita. 
but now i realise ,,
manusia tak penah puas dengan apaapa pun
including me,  HAHA. .
kita x bole nak mengembirakan hati suma orang. termasuk orang yang rapat dgn kita
cara paling mudah utk menghindarnya adalah dengan buat derk. haha
teramat mudah oke. buat apa yang kita suka. buat apa nak kisah dgn orang lain??
janji hati kita gembira cukup laa, sampai bila nak gembirakan org lain kalau diri sendiri terseksa??
sayang diri anda sebelum anda menyayangi org lain
islam sendiri pun x bagi kita menyakiti diri sendiri.
thats why dosa besar kepada orangorang yg membunuh diri kan?

setiap saat yang berlalu  bermaksud umur kita dah bertambah.
akal digunakan utk memperbetulkan diri sendiri plus memikirkan perkara yang pernah atau bakal terjadi
bukan memikirkan perkara yang sia-sia . perkara yang tiada kena mngena dgn hidup kita.
setiap manusia ada tanggungjawab masingmasing. take it as ur responsibility.



#nonesense talk di hening malam ! tataw na tulih pa dah ! #

:)

p/s : sory jika ada sebarang typo error ! menaip di dalam gelap plus mata semakin susah dibuka !(gntok dh cheq oit !) haha..





hugsss n kisses

Wednesday, 15 February 2012

not feeling well.......:'(


 what happen to me tonite???im just feel something wrong wif my body n feeling.....am i sick ??! i hve no fever ! no flu ! cough a little....(but losing my voice rite now !)huhu....
hmm....i hate dis feeling ! make me sick ! 
yea ,, i olwes can make  my friends happy and laugh even though that i'm actually have my own problem and pains that really cut me deep in my heart.. :')
:) (fake smile!)

today , i olwes blame , touching , negative thinking wif others......
whats wrong wif me???!!!!!
i just dunno !!! 


#need a shoulder to cry on#

:'(
:'(



hugsss n kisses

Wednesday, 8 February 2012

jiwang ntah pape !!




♥ ANDAI LELAKI TAHU ♥


Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

♥ SEMOGA BERMANFAAT ♥

Hak cipta adalah milik Allah SWT semata. Hak kita sebagai manusia adalah berlumba-lumba menyebarluaskan kata-kata kebaikan kepada seluruh umat manusia.

Sungguh bahagia insan yang telah menemukan cinta sejatinya.. ibarat tasbih & benang pengikatnya.. terajut menjadi satu untaian yang selalu disentuh satu demi satu oleh insan mulia yang bibirnya basah akan cinta kepada tuhanNya


Semoga tulisan sederhana ini bermanfaat bagi Anda. Mohon maaf bila ada kata-kata yang kurang berkenan. Wallahu a’lam bish-shawab


Semoga kita dapat mengambil hikmah dalam setiap kejadian.




 *stolen from someone,,,somewhere !* tetibe jadi jiwang....buuuuuu ~~












 hugsss n kisses

R.I.N.D.U !!

*credit to cik husna sbb blanja mkn pinggan kosong ! he3.....*;p


hey budak kechik ! saya rindu awak tau ! saya nak jumpa awak ! :'(
saya banyak cte nak cite kat awak tau ! betol.....saya slalu tingat kenangan kite dulu2 masa dalam dorm...
saya RINDU !!
awak ,awak.....ingat lg dak kenangan kita dulu2 ?? 
saya slalu ajak awak tido sekali gn saya... 1 katil ! suwit kan3.....;p
malam2 time org sume dah tido kite mula laaa bergosip2 dalam gelap kan.....sampai kul 1 2 pg kn !
saya ingat lagi masa besday saya awak buat kn moist chocolate cake utk saya...
sumpa ! terharu kot awak.....
awak siap buat kan kad yg terbesar penah saya tngok lha !
kat dalam tu ada lirik lagu two is better than one !
tu lagu kita kan3.....rindu nak nyanyi lagu tu samasama gn awak....saya simpan lagi tau !
awak egt malam besday saya , awak cakap "wani sayang kak husna ! " 
oke , saya terharu taw awak ! saya sayang awak jugak !!<3

*he3.....saja gatai nak wat jiwang ! tp suma tu knangan2 manis kita kan wani...km sayang wani sgtsgt !

wani egt x dulu km asyik rapat gn junior2 jaaa....gn snior jrg sgt laa..klu ada roll-call dorm
km mesti senyap jaa...km malas nk marah2 jnior kan2...
*backup laa konon kan*....sbb hampa suma asyik kena marah jaa (tulaa , nakai sgt !)....he3;p
egt x , dulu snior2 len suka pggil km SK (snior ksayangan !)
yelaaa , ni suma sbb suka rapat gn jnior2 laaa ni !
he3....km saja suka kwn gn jnior sbb akan terasa lebih muda gitu !huhu
hmmmm , wani jaa slalu dgq masalah km an....
klu kak wan xdak , wani laaa yg slalu gn km kan2....
kita bnyak kongsi2 rahsia kn...
skg ni km dah xdak kwn brceritaa....wani dh p PLKN ~
wani jaga diri baek2 nah kt plkn tu...jgn dok nakai sgt !
jgn bg org buli taw ! nt balik kita jumpa....km nk taw rslt SPM wani !...
km sayang wani sgtsgt laaa ! wani jgn suka dok teriak sgt nah ! (ckp org ! dri sndri pun sama ja ! lerrrr....)


 *soe sgt2 jrg dapat agkat fon wani,,,,sbb wani suke col time km xtngok fon km.....hmmm....len kali sila col smasa saya ada bole???he3....col laa mlm2 ka..kompem angkat !;p   
oke , stakat ni ja lah ! *wani baca jgn teriak lak taw!* he3.......

do love u,,,,mmmuahhxxx ! ! !


hugsss n kisses

Tuesday, 7 February 2012

Sunday, 22 January 2012

"Got problems? Face it, not Facebook it!"





 "Got problems? Face it, not Facebook it!" - stolen from someone, somewhere

 he3..mcm menarik kn entri nih??? emmm....btol laa kn kata2 tu...if kita da pape mslh ke , ape ke kn ,,,xperlu laaa nk buat status yg ntah pape kt fb , tulis mcm2 tp.....xbrani pun nk brdepan gn mslh tu ! btw , xda laa nk kate kt sape2 kn...diri sndri pun sama cm2...ada mslh pape ke , msti wt status kt fb brbunyi ala-2 dialog cerekarama tb3 tuh kn..hmmm , lumrah laa kn as a fbian,,,tp at least , org xdala nk kutuk2 or kate kt someone plus kutuk2 kt status tu.....
 nk ckp pun tapis2 lah sama nah,,,jgn men kutuk jaaaa ! yelah . if org tu bkn dlm fren list awk xpela kn...ni dh terang lg brsuluh dy fren gn awk , xperlu laa nk kutuk2 bagai,,,,org bleh tau lah awk ! haish,,,,why not , if u had a prob wif dat person , u just come n talk nicely???xperlu nk mnyampah kt org laa ape la kn...sian org tu , xbrsalah pun.................


dear awak ,
kite xbleh nk jdge someone if hnya lihat dr luaran..awak xknal , awak jgn ckp lha psl dy ! awak xtau or xknal pun dy mcm mana tp suke2 aty awak jek nk kutuk2 dy.....sian taw kt org tu ! satu jek nasihat saya , len kali klu dh wt jahat , jgn laaa cpat2 melatah nah..ni org tu xda tuduh sapa2 punn , awk yg ttbe kuarkn statement awk xbrsalah n xkata pun kt org tu....erk....xke pelik???ttbe jek kan...actually org tu x tuju pun kt sspe...tp awak lak yg terasa lebih2..terang bagai.....hmmm...lawak lha awak ! len kali kene pndai2 sket la cver nah,,,,,(nk blajaq dr cik husna pun xpa...pro dh ni !)he3;p



emmm....2 jek laa yg nk cte utk kali ni.....klu ada mslh gn sspe or ape-2 ,sila lah face it ! xperlu nk kata2 kt fb lha kn...ape kelassss!he3;p



p/s ; xda kena mngena dgn yg hdup atau yg mati....spe mkn cili , dia akan terasa pedasnya!

kbai !





hugsss n kisses



SAKIT......





oke , entry kali nk cte pasal sakit......erk...ape yg sakit ? sape? knape? emmm.....ni tntg cik empunya diri ni yg sakit...(lerrrr.....asyik sakit jaaa dy ni ! xda bnda len ke nk cte??xpnah nk sihat !) he3...org pun xpenah mnx nk jd mcm ni.....sakit , sakit dan trus sakit.....tp xpe , anggap jek suma ni ujian Allah....tadi tgh wt blokwlking an , ttbe jmpa satu kata2 ni......
Pelbagai ujian dan dugaan yang diterima itu, adalah bukti kasih sayang pencipta terhadap hambaNya. Dan juga untuk memastikan kita semua memiliki iman yang lebih kuat selepas berjaya menempuhnya dengan penuh kesabaran.
 tersenyum seketika,,,:) yea sabar,,,,,terus brsabar:) btw , bg org hikmah yg org leh dpt dari suma ni.......i know that im surrounded by caring thoughts , prayers n heartfelt wishes from others.....sumpa! syg sgt2 kt suma yg slalu amek berat pasal org....tataw cne nk balas suma 2!!

MAMA


 # sorang insan yg sgt2 tabah ! bnyak sgt2 tolong kak time kak sakit............kak sayang mama ! u're my only mama! sayang sayang sayang sgt2 lha ! thx sebab :-

  • jaga kak setiap malam kt hospital....(sian mama sakit badan xleh tdoq selesa an....n nurse yg suke jek kcu mama nk tdoq !)
  • tolong belikn makanan.....(mknan hospital xsedap !)
  • tolong sikat , ikat rmbut kak.....(sebab srabut sgt.....saja nk suh mama wt..ble lg nk mnja2 gn mama an:p)
  • tolong tolak krusi roda pi bilik aiq ! 
  • suap makan...(sengaja plus ngada lg)...
  • kongsi katil gn mama...(doc pun konpius mna 1 pesakit..he3.......suwit sgt2 kn !);)
  • menitiskan air mata tngok keadaan kak...(sebak sgt masa tu mama..mama xkuat , kak lg xkuat mama:'( )

 kak sayanggg mama sgt2! bnyak sgt pngorbanan mama kt kak!!!!!nt kak dh keje n ada duit sndri , kak akn tolong mama....lebiu mama......!


hugsss n kisses