Sunday, 22 January 2012

"Got problems? Face it, not Facebook it!"





 "Got problems? Face it, not Facebook it!" - stolen from someone, somewhere

 he3..mcm menarik kn entri nih??? emmm....btol laa kn kata2 tu...if kita da pape mslh ke , ape ke kn ,,,xperlu laaa nk buat status yg ntah pape kt fb , tulis mcm2 tp.....xbrani pun nk brdepan gn mslh tu ! btw , xda laa nk kate kt sape2 kn...diri sndri pun sama cm2...ada mslh pape ke , msti wt status kt fb brbunyi ala-2 dialog cerekarama tb3 tuh kn..hmmm , lumrah laa kn as a fbian,,,tp at least , org xdala nk kutuk2 or kate kt someone plus kutuk2 kt status tu.....
 nk ckp pun tapis2 lah sama nah,,,jgn men kutuk jaaaa ! yelah . if org tu bkn dlm fren list awk xpela kn...ni dh terang lg brsuluh dy fren gn awk , xperlu laa nk kutuk2 bagai,,,,org bleh tau lah awk ! haish,,,,why not , if u had a prob wif dat person , u just come n talk nicely???xperlu nk mnyampah kt org laa ape la kn...sian org tu , xbrsalah pun.................


dear awak ,
kite xbleh nk jdge someone if hnya lihat dr luaran..awak xknal , awak jgn ckp lha psl dy ! awak xtau or xknal pun dy mcm mana tp suke2 aty awak jek nk kutuk2 dy.....sian taw kt org tu ! satu jek nasihat saya , len kali klu dh wt jahat , jgn laaa cpat2 melatah nah..ni org tu xda tuduh sapa2 punn , awk yg ttbe kuarkn statement awk xbrsalah n xkata pun kt org tu....erk....xke pelik???ttbe jek kan...actually org tu x tuju pun kt sspe...tp awak lak yg terasa lebih2..terang bagai.....hmmm...lawak lha awak ! len kali kene pndai2 sket la cver nah,,,,,(nk blajaq dr cik husna pun xpa...pro dh ni !)he3;p



emmm....2 jek laa yg nk cte utk kali ni.....klu ada mslh gn sspe or ape-2 ,sila lah face it ! xperlu nk kata2 kt fb lha kn...ape kelassss!he3;p



p/s ; xda kena mngena dgn yg hdup atau yg mati....spe mkn cili , dia akan terasa pedasnya!

kbai !





hugsss n kisses



SAKIT......





oke , entry kali nk cte pasal sakit......erk...ape yg sakit ? sape? knape? emmm.....ni tntg cik empunya diri ni yg sakit...(lerrrr.....asyik sakit jaaa dy ni ! xda bnda len ke nk cte??xpnah nk sihat !) he3...org pun xpenah mnx nk jd mcm ni.....sakit , sakit dan trus sakit.....tp xpe , anggap jek suma ni ujian Allah....tadi tgh wt blokwlking an , ttbe jmpa satu kata2 ni......
Pelbagai ujian dan dugaan yang diterima itu, adalah bukti kasih sayang pencipta terhadap hambaNya. Dan juga untuk memastikan kita semua memiliki iman yang lebih kuat selepas berjaya menempuhnya dengan penuh kesabaran.
 tersenyum seketika,,,:) yea sabar,,,,,terus brsabar:) btw , bg org hikmah yg org leh dpt dari suma ni.......i know that im surrounded by caring thoughts , prayers n heartfelt wishes from others.....sumpa! syg sgt2 kt suma yg slalu amek berat pasal org....tataw cne nk balas suma 2!!

MAMA


 # sorang insan yg sgt2 tabah ! bnyak sgt2 tolong kak time kak sakit............kak sayang mama ! u're my only mama! sayang sayang sayang sgt2 lha ! thx sebab :-

  • jaga kak setiap malam kt hospital....(sian mama sakit badan xleh tdoq selesa an....n nurse yg suke jek kcu mama nk tdoq !)
  • tolong belikn makanan.....(mknan hospital xsedap !)
  • tolong sikat , ikat rmbut kak.....(sebab srabut sgt.....saja nk suh mama wt..ble lg nk mnja2 gn mama an:p)
  • tolong tolak krusi roda pi bilik aiq ! 
  • suap makan...(sengaja plus ngada lg)...
  • kongsi katil gn mama...(doc pun konpius mna 1 pesakit..he3.......suwit sgt2 kn !);)
  • menitiskan air mata tngok keadaan kak...(sebak sgt masa tu mama..mama xkuat , kak lg xkuat mama:'( )

 kak sayanggg mama sgt2! bnyak sgt pngorbanan mama kt kak!!!!!nt kak dh keje n ada duit sndri , kak akn tolong mama....lebiu mama......!


hugsss n kisses